فهرست مطالب

نشریه خانواده و بهداشت
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • منیژه پیردل * صفحه 1
    مقدمه

    تنش و اضطراب ناشی از حاملگی و زایمان و همراهی این پدیده با بسیاری از عوامل استرس آور محیطی و مراقبتی می تواند بر تجربه مادران از زایمان موثر باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل استرس زای بخش زایمان از دیدگاه مادران انجام شده است.

    روش پژوهش:

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی_ مقایسه ای است که بر روی 300 نفر از زنان نخست زا و چندزا که به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند با روش مصاحبه انجام گرفت. ابزار مورد استفاده پرسشنامه بود. اطلاعات بدست آمده با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون آماری تی استیودنت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که در زنان نخست زا میانگین نمره کل عوامل استرس زای مراقبتی بیشتر از محیطی بود (14/1±16/27).در مقابل در زنان چندزا میانگین نمره کل عوامل استرس زای محیطی بیشتر از مراقبتی بود (12/1±09/23). همچنین در مقایسه دو گروه مادران چندزا نمره استرس بالاتری نسبت به مادران نخست زا دریافت نمودند و تفاوت معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به شدت استرس و استرسورهای متفاوت در مادران بر اساس نتایج این پژوهش می توان کادر درمانی را در بهره گیری مناسب از اقدامات کاربردی در جهت تخفیف هر چه بیشتر اثرات نامطلوب این عوامل یاری نمود.

    کلیدواژگان: بخش زایمان، عوامل استرس زا، نخست زا، چندزا
  • لیلا کوچک زاده *، زهرا عباس پور آذر صفحه 2
    مقدمه

    شیوه های فرزندپروری که بیانگر روابط عاطفی ونحوه ارتباط کلی والدین با فرزندان است وعاملی مهم برای رشدو یادگیری کودکان به شمارمی آید. هدف این پژوهش،بررسی رابطه شیوه های فرزند پروری و سبک های مقابله ای با عملکرد دانش آموزان است.

    روش پژوهش:

    توصیفی از نوع همبستگی و  با نمونه گیری تصادفی بر روی نمونه ای به حجم 291 نفر از دانش آموزان دختر پایه دهم انجام شد. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه شیوه های فرزندپروری بامریند (1991)، پرسشنامه راهبردهای مقابله ای لازاروس(1988) و عملکرد تحصیلی دانش آموزان است.داده ها بدست آمده با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی ساده پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبیو با بهره مندی از نرم افزار SPSSتجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     نتایج حاکی از آن بود که سبک مقابله مسئله مداری (01/0=p،238/0=r) به صورت مثبت و سبک مقابله هیجان مداری(01/0=p،167/0-=r)به صورت منفی و در سطح 05/0 با عملکرد تحصیلی را در دانش آموزان پیش بینی می کند. شیوه فرزند پروری،سهل گیرانه  (01/0=p،339/0-=r) به صورت منفی و شیوه فرزندپروری دموکراتیک (01/0=p،382/0=r)به صورت مثبت معناداربا عملکرد تحصیلی را در دانش آموزان پیش بینی می کند.
     

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها می توان گفت که، سبک مقابله ای مسله مدار  با عملکرد مثبت دانش آموزان ارتباط معناداری دارد، همچنین شیوه فرزند پروری، سهل گیرانه به صورت منفی و شیوه فرزندپروری دموکراتیک به صورت مثبت با عملکرد تحصیلی در دانش آموزان رابطه دارد.

    کلیدواژگان: شیوه های فرزند پروری، سبک های مقابله ای، عملکرد دانش آموزان
  • الیاس نیازی، شهرام مامی*، وحید احمدی صفحه 3
    مقدمه

    تقریبا همه زوجین سطح بالایی از رضایتمندی را در آغاز زندگی زناشویی گزارش می کنند اما این رضایت در طول زمان به مرور کاهش می یابد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی دو روش زوج درمانی رفتاری تلفیقی و رویکرد عقلانی هیجانی رفتاری بر تنظیم شناختی هیجان در زوجین بود.

    روش پژوهش :

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش‌آزمون – پس‌آزمون با گروه گواه بود. 30 زوج با توجه به معیارهای شمول از بین افراد جامعه آماری به صورت در دسترس انتخاب شدند. اعضای نمونه به صورت جایگزینی تصادفی ساده در دو گروه آزمایش شامل زوج درمانی رفتاری تلفیقی و درمان عقلانی هیجانی رفتاری و گروه گواه قرار گرفتند.. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم کوتاه پرسشنامه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (گرانفسکی و کرایج، 2009) بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد زوج درمانی رفتاری تلفیقی و رویکرد عقلانی هیجانی رفتاری بر راهبردهای سازگارانه و ناسازگارانه تنظیم شناختی هیجان و مولفه های آن در زوجین ناسازگار تاثیر معناداری دارند. علاوه بر این، نتایج آزمون تحلیل کوواریانس با اندازه گیری مکرر موید تداوم اثربخشی این درمان ها در کلیه مولفه های تنظیم شناختی هیجان، به غیر از زیرمقیاس فاجعه سازی بود.

    نتیجه گیری

    درمان عقلانی-هیجانی-رفتاری از طریق تشخیص خطاهای شناختی، چالش با آن ها و آزمایش رفتاری، محتوای افکار منفی زوجین دارای مشکل را تغییر می دهد.

    کلیدواژگان: زوج درمانی تلفیقی، رویکرد عقلانی هیجانی رفتاری، تنظیم شناختی هیجان، زوجین سازگار
  • سعیده والیان*، جعفر پویا منش*، صادق تقی لو صفحه 4
    مقدمه

    رضایت زناشویی یکی از مهمترین جنبه های زندگی زناشویی محسوب شده که تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. هدف پژوهش حاضر پیش بینی رضایتمندی زناشویی بر اساس تصویر بدنی و طرحواره های ناسازگارانه اولیه بر دانشجویان بود.

    روش پژوهش:

    این مطالعه از نوع همبستگی بود و جامعه آماری  شامل 230 دانشجوی متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. به منظور گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه رضایت زناشویی فورز و السون(1989)، پرسشنامه تصویر بدنی لیتلتون و همکاران(2005) و پرسشنامه طرحواره های ناسازگارانه یانگ و بروان(2003) استفاده شد. به منظور بررسی فرضیات پژوهش از تحلیل رگرسیون چندگانه  استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که هر دو مولفه نارضایتی ظاهر (01/0 p<،189/0-=β) و ضعف در عملکرد اجتماعی (01/0 p<،164/0-=β)  به صورت منفی و معنادار رضایت زناشویی را پیش بینی می کند و از بین مولفه های طرحواره ناسازگار اولیه، بریدگی و طرد (01/0 p<،194/0-=β) و دیگر جهت مندی (01/0 p<،214/0=β)  به صورت منفی و معنادار رضایت زناشویی را پیش بینی می کند. 

    نتیجه گیری

    نتایج یافته های پژوهش نشان از اهمیت تصویر بدنی و طرحواره های ناسازگارانه اولیه و تاثیر آن بر رضایت زناشویی دارد .

    کلیدواژگان: رضایتمندی زناشویی، تصویر بدنی، طرحواره های ناسازگارانه اولیه
  • پانته آجهانگیر*، نشاط عاشقی صفحه 5
    مقدمه

    سبک دلبستگی یکی از عوامل شخصی است که بر همسازی و ناهمسازی زناشویی تاثیر می‌گذارد .این پژوهش با هدف پیش‌بینی الگوهای ارتباطی خانواده بر اساس سبک‌های دلبستگی و تاب‌آوری  در زنان مراجعه‌کننده به خانه‌های سلامت منطقه 4 شهر تهران صورت گرفت.

    روش پژوهش: 

    پژوهش از لحاظ هدف ، بنیادی و به جهت گردآوری داده‌ها  توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه زنان متاهل مراجعه‌کننده به خانه‌های سلامت منطقه 4 شهر تهران در سال 1395 بود.250 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه‌های الگوهای ارتباطی زوجین (CPQ) کریستنسن و سالاری(1984)، سبک‌های دلبستگی هازان و شیور (1987)، تاب‌آوری کانر و دیویدسون (2003) بود.

    یافته‌ها:

    تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجزای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS در دو بخش توصیفی و استنباطی آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیره انجام پذیرفت. نتایج نشان داد بین سبک های دلبستگی با تاب آوری، الگوهای ارتباطی خانواده همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد(P<0/01).

    نتیجه گیری

    تاب‌آوری می تواند عامل پیش‌بینی کننده ای برای الگوهای ارتباطی خانواده باشد و هر چه تاب‌آوری افزایش می‌یابد الگوهای ارتباطی خانواده نیز بهبود می‌یابد، این پیش‌بینی بدان معنا است که هر چه قدر زنان دارای تاب‌آوری بهتری باشد الگوهای ارتباطی خانواده بهتری در زندگی تجربه خواهد کرد.

    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی خانواده، سبکهای دلبستگی، تاب آوری
  • محبوبه مرادیان تهرانی صفحات 11-23
    مقدمه

    به نظر می رسد ظرفیت های روان شناختی افراد در کنار شفقت خود مانع از نشخوار فکری در مواجه با مسایل خود و مرتبط با تصویر بدنی به دلیل عزت نفس بالا می شود. هدف پژوهش حاضر مقایسه سرمایه روان شناختی، شفقت خود و نشخوار فکری در افراد متقاضی عمل جراحی و افراد غیر متقاضی بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام متقاضیان جراحی زیبایی مراجعه کننده به مرکز جراحی گاندی و همراهان آن ها در بهار سال 1397 بودند. برای سنجش متغیرها از مقیاس پاسخ های نشخواری، مقیاس شفقت خود و پرسشنامه سرمایه روان شناختی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری و آزمون t گروه های مستقل تحلیل شد.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر نتایج نشان داد بین افراد گروه های غیرمتقاضی و متقاضی عمل جراحی در خرده مقیاس های خودکارآمدی (02/0=P، 477/5=F) و خوش بینی (0001/0=P، 38=F) تفاوت معناداری وجود دارد. بین افراد گروه های غیرمتقاضی و متقاضی عمل جراحی در در متغیر نشخوار فکری (01/0=P، 564/3=t) تفاوت معناداری وجود دارد. بین افراد گروه های غیرمتقاضی و متقاضی عمل جراحی در خرده مقیاس های قضاوت کردن خود (001/0=P، 35/11=F) و انزوا (017/0=P، 778/5=F) تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    عدم وجود خوش بینی و خودکارامدی در افراد متقاضی جراحی زیبایی ممکن است این مسئله را یادآور شود که این افراد ناتوانی های خود در برخورد با محیط و در روابط بین فردی خود را به نواقص جسمانی خود اسناد داده و مدام در پی رفع آن برمی آیند. زنانی که گرایش زیادی به جراحی های زیبایی دارند با هدف تغییر خود بدنی در پاسخ به افکار خودسرزنش گرانه در چرخه معیوبی گرفتار می شوند که در دراز مدت جراحی های زیبایی بیش تر را می طلبد. احتمالا شفقت خود در زنانی که در پی عمل های جراحی زیبایی مداوم در جهت کاهش یا پنهان کردن نقص های خود برمی آیند به شدت کاهش یافته است.

    کلیدواژگان: جراحی زیبایی، سرمایه روان شناختی، شفقت خود، نشخوار فکری
  • محمد امین زاده*، راحله کرم پور، صادق تقی لو صفحات 13-26
    هدف

    زندگی در زمان گذشته توسط سطوح پایین برون گرایی و توافق پذیری پیش بینی می شود. هدف این پژوهش بررسی نقش پیش‌بینی کنندگی صفات شخصیت و دشواری های تنظیم هیجانی در گرایش به زندگی در زمان حال می باشد.

    روش پژوهش:

    روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بوده است. به این منظور 220 نفر از دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی کرج به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه استاندارد شخصیتی کاستا و مک کری(1992)، پرسشنامه دشواری در تنظیم هیجانی گراتز و رومر(2004) و پرسشنامه چشم انداز زمان زیمباردو و بوید(1999) پاسخ دادند. جهت تجزیه‌و تحلیل داده ها از مدل ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره سلسله مراتبی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که از بین مولفه‌های دشواری‌های تنظیم هیجان، تنها مولفه دسترسی محدود به راهبردهای تنظیم هیجانی به‌صورت منفی و معنادار گرایش به زندگی در زمان حال را پیش‌بینی می‌کند. همچنین از بین صفات شخصیت، برونگرایی و گشودگی به‌صورت مثبت و وظیفه‌شناسی به‌صورت منفی گرایش به زندگی در زمان حال را پیش‌بینی می‌کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها می توان گفت که دسترسی محدود به راهبردهای تنظیم هیجانی و صفات شخصیتی برونگرایی، گشودگی و وظیفه‌شناسی نقش مهمی بر روی گرایش به زندگی در زمان ایفا می کنند. بر این اساس با در نظر گرفتن نقش دسترسی محدود به راهبردهای تنظیم هیجانی و صفات شخصیتی برونگرایی، گشودگی و وظیفه‌شناسی می‏توان گرایش به زندگی در زمان دانشجویان را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: صفات شخصیت، دشواری های تنظیم هیجانی، گرایش به زندگی در زمان حال، دانشجویان
  • آذین حاجی عباسی، سمانه حاجی عباسی* صفحات 79-81
    مقدمه

    با تمرکز بر حمایت اجتماعی، ذهن آگاهی و سرسختی روان شناختی می توان امید به زندگی را در بیماران دیابتی بهبود بخشید. هدف از پژوهش حاضر پیش بینی امید به زندگی بر اساس سرسختی روان شناختی، حمایت اجتماعی و ذهن آگاهی در بیماران دیابتی بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل تمام بیماران دیابتی عضو انجمن دیابت ایران بود در تابستان و پاییز سال 1396 بودند که از میان آن ها 131 نفر به روش نمونه برداری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش مقیاس امید بزرگسالان اشنایدر و همکاران (1991)، مقیاس سرسختی کوباسا (1989)، پرسشنامه حمایت اجتماعی واکس و همکاران (1986) و پرسشنامه ذهن آگاهی باتر و همکاران (2006) و روش آماری پژوهش آزمون رگرسیون چندمتغیری بود.

    یافته ها

    حمایت اجتماعی (377/0=β، 0001/0=P)، ذهن آگاهی (142/0=β، 0001/0=P) و سرسختی روان شناختی (597/0=β، 0001/0=P) به صورت مثبت و معنادار امید به زندگی را در بیماران دیابتی پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثر ذهن آکاهی، سرسختی روان شناختی و حمایت اجتماعی بر میزان امید به زندگی بیماران دیابتی می توان با آموزش های لازم در این زمینه میزان امید را در این بیماران افزایش داد که به تبع روند درمان نیز بهبود خواهد یافت.

    کلیدواژگان: امید به زندگی، دیابت، ذهن آگاهی، حمایت اجتماعی، سرسختی روان شناختی
  • فهیمه پورمناف ششکلانی، زهرا عباس پورآذر* صفحات 82-91
    مقدمه

    چنین به نظر می رسد طرح واره های ناسازگار اولیه و سازوکارهای دفاعی رشد نایافته از جمله فرایندهای روان شناختی زیربنایی در بروز خشم هستند. از هدف پژوهش حاضر پیش بینی ابراز خشم براساس طرح واره های ناسازگار اولیه و مکانیسم های دفاعی در دانش جویان بود.

    روش پژوهش:

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل تمام دانش جویان دانشگاه آزاد واحد شهرقدس به تعداد 330 هزار نفر بود که از میان آن ها به روش نمونه برداری در دسترس 300 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه سازوکارهای دفاعی-40 آندروز، سینگ و بوند 1993، سیاهه ابراز خشم صفت- حالت-2 اسپیلبرگر (1999) و نسخه کوتاه پرسش نامه طرحواره یانگ 1998 بود.

    یافته ها

    بررسی ضرایب رگرسیون نشان داد که مولفه های بریدگی/ طرد (227/0=β، 001/0=P) و محدودیت های مختل (211/0=β، 001/0=P) ابراز خشم را پیش بینی می کند. مکانیسم های دفاعی رشدنایافته (213/0=β، 001/0=P) ابراز خشم را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر پیشنهاد می شود به والدین شیوه های والدگری مثبت به ویژه در سنین کودکی فرزندان شان برای جلوگیری از پرورش طرح واره های ناسازگار و دفاع های رشدنایافته آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: ابزار خشم، طرح واره ها، مکانسیم های دفاعی
|
  • Manijeh Pirdel* Page 1
    Introduction

    Menopause is a process characterized by a cessation of monthly cycle and a range of symptoms. Age of menopause can vary from one individual to another and it can depend on several factors. However there is no general agreement in the results of various studies. The purpose of this study was to examine the age of menopause and the factors affecting the onset age of menopause.

    Materials and Methods

    A Descriptive–Analytic study, on 400 menopausal women in Astara city who were randomly selected and interviewed. The data collected by questionnaire. Data were analyzed by using descriptive statistics, t-student, chi-square, Pearson and spearman correlation tests.

    Results

    These results showed that mean age at menopause was 47.21  4.15 years. The most prevalent symptom was nervousness (67.2%), headache (52.1%), difficulty in concentrating (49.8%), muscle and joint pains (45.5%) and lowest complication was Parts of body feel numb (16.7%). It was found that age at menarche, parity, irregular menstrual cycle, use of oral contraceptives, marital status, mother's age at natural menopause and diet were significantly related to age at natural menopause (P<0.05).

    Conclusion

    In this study the mean age of menopause in women was less than the others reports. Since the socioeconomic status, reproductive characteristics and dietary are related to the age at natural menopause in women. Therefore, Menopausal age can be increased by proper planning to modify adjustable factors.

    Keywords: Menopausal age, Affecting factors, women
  • l.Kochakzade, Z.Abbaspoor Azar Page 2
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the relationship between parenting practices and coping styles with students' performance.

    Methods

    The research method was descriptive correlational and selected by random sampling. This research was conducted on a sample of 291 students the daughter of the 10th step was done. The instruments used in this research include the Bamirind parenting method (1991), the Lazarus coping strategies inventory (1988), and students' academic performance. The data were analyzed using Pearson's simple correlation coefficient and hierarchical regression using the SPSS software, it was analyzed.

    Results

    The results indicated that the coping style of the problem (p = 0/01, r = 238/0) was positively correlated with excitement (p = 0.01, r = -0.167), and in the level 0.05 predicts students' academic performance. Negative parenting style (p = 0.01, r = -0.393) and democratic parenting (p = 0.01, r = 0.382) were positively associated with academic performance in students predicts.

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that the problem-oriented coping style is positively correlated with the students' positive performance, as well as the positive parenting style, negative attitudes and the positive parenting style with academic performance in students.

    Keywords: Parenting styles, coping styles, Students' performance
  • E.Niazi, SH.Mami, V.Ahmadi Page 3
    Introduction

    The purpose of this study was to compare the effectiveness of two interventions, integrative behavioral couple therapy and rational - emotive behavior therapy on cognitive emotion regulation among maladjustment couples.

    Methods

    This study was a quasi-experimental pretest - posttest with control group. The study population consisted of all couples with marital problems who referring to Ilam counseling and Psychological centers in 2017. Study sample consisted of 30 couples (10 couples for each group) that were selected by as a voluntary and randomly recruits to each group. Sample group was assigned to two experimental groups, including integrative behavioral couple therapy and rational - emotive behavior therapy and control groups. Instruments for gathering data were short form of cognitive emotion regulation questionnaire (Garnefski & Kraaij, 2009). Then, the data were analyzed using SPSS.v21 software and statistical tests such as MANCOVA and ANOVA with repeated measure.

    Results

    Based on study findings, the integrative behavioral couple therapy and rational - emotive behavior therapy have statistically significant impact on maladaptive and adaptive cognitive emotion regulation strategies and their components. Furthermore, results of ANOVA with repeated measure indicate lasting effectiveness of these treatments on all components of cognitive emotion regulation during the follow-up, except catastrophizing.

    Conclusion

    According to these results can be concluded that these treatments improves the indices of cognitive emotion regulation strategies of maladjustment couples.

    Keywords: : integrative behavioral couple therapy, rational - emotive behavior therapy, cognitiveemotion regulation, maladjustment couples
  • S.Valian, J. Pooyamanesh, S.Taghiloo Page 4
    Introduction

    marital satisfaction is one of the most important aspects of marital life which is influenced by several factors. The purpose of this study was to predict marital satisfaction based on physical image and maladaptive schemas on students.

    Method

    This study was correlational and the statistical universe consisted 230 of married students at the Islamic Azad University – Qods branch, which selected by available sampling method. In order to collect the data, Furz & Alson (1989), Fittle & Associates (2005) and Young and Braun (2003) maladaptive schemata inventory questionnaires were used. Regression analysis was used to investigate the hypotheses of the research.

    Result

    The results showed that both components of appearance dissatisfaction (β=-0.189, p<0.01) and weakness in social function (β=0.164, p<0.01) negatively and significantly predict marital satisfaction. Among the components of the early maladaptive schema, crippling and rejection, (β=-194, p<0.01) and other negative aspects (β=0.214, p<0.01), marital satisfaction is predicted

    Conclusion

    The finding showed the importance of physical image and maladaptive schema and its effect on marital satisfaction.

    Keywords: Marital Satisfaction, Physical Image, Primitive Maladaptive Schemes
  • P.Jahangir, N.Asheghi Page 5
    Introduction

    This study aims at predicting family communication patterns based on attachment and tolerance styles in women visiting health centers of 4th district in Tehran.

    Method

    The aim of this study is fundamental and depends on collecting data and is a descriptive survey. Statistical population includes all the married women visiting health centers in 4th district in 1395. 250 women were chosen by simple random sampling. We used CPQ (communication pattern) in Christienson and Salari (1984), attachment styles in Hazan and Shiver (1987), tolerance in Conner and Davidson (2003).

    Findings

    data resulted from questionnaire analyzed by SPSS in two part, as descriptive and perceptive form, by Pearson Correlation Test and multi-variable regression.

    Results

    findings show that there is a positive correlation among attachment styles and tolerance and communication patterns of family .

    Conclusion

    tolerance can predict communication pattern in family and when tolerance increases, communication patterns also enhance and this means the more women tolerate in parenting, the better the communication patterns will be.

    Conclusions

    This study emphasizes the relationship between communication patterns of family and attachment styles and when safe attachment styles increases, communication patterns in family enhance. While mutual attachment decreases, the communication patterns enhance in family.

    Keywords: family communication patterns, attachment styles, resiliency
  • M.Moradian Tehrani Pages 11-23
    Introduction

    It seems that the psychological capacities of individuals, along with their selfcompassion, inhibit rumination in dealing with their own issues and related to body image due to high self-esteem. The purpose of this study was to comparison of psychological capital, selfcompassion and rumination in surgical applicants and non-applicants.

    Method

    The method of this descriptive study was causal-comparative. The statistical population of the study consisted of all applicants for cosmetic surgery referred to the Gandhi Surgery Center and their companions in the spring of 2018. To measure the variables, the rumination response scale, self-compassion scale and psychological capital questionnaire were used. Data were analyzed using multivariate analysis of variance analysis and independent samples t-test.

    Results

    In the present study, the results showed that there is a difference in the self-efficacy and optimism scales in non-applicant and surgical applicant group individuals. There is a difference in the rumination variable in non-applicant and surgical applicant group individuals. There is a difference in the self-judgment and isolation scales in non-applicant and surgical applicant group individuals.

    Conclusion

    The lack of optimism and self-efficacy in those who apply for cosmetic surgery may point out that these individuals have attributed their inability to deal with the environment and in their interpersonal relationships to their physical defects and are constantly seeking to resolve it. Women who tend to have cosmetic surgery tend to be physically altered in response to self-blame thoughts in a defective cycle, which in the long run requires more cosmetic surgeries. Possibly, self-compassion in women who seek to cosmetic surgery to conceal their defects continuously is likely to decline sharply.

    Keywords: cosmetic surgery, psychological capital, rumination, self-compassion
  • M.Aminzadeh, R. Karampoor, S.Taghiloo Pages 13-26
    Introduction

    The purpose of this study is to determine the predictive role of personality traits and the difficulties of emotional adjustment in the appeal of live at the present moment.

    Method

    this study used correlational type of descriptive and statistical society Islamic Azad University of Karaj students in the academic year of 1394-95in which according to Green(1991) table,220 subjects were selected by the way of available sampling. Research tools: the Research tools were NEO-Five Factor Inventory questionnaire (1986) Zimbardo Time Perspective (1999) and Grvtz and Roemer (2004) emotional adjustment difficulties all Data were based a regression method with regression approach.

    Results

    The results indicated that among the components emotional adjustment difficulties, only the limited access of emotional adjustment strategies component predicted the tendency to life at present moment negatively.

    Conclusion

    Among personality traits, extraversion and openness positively and conscientiousness negatively predicts the tendency to life at present moment.

    Keywords: personality traits, difficulties in emotion regulation, tend to life in the present, students
  • A.Haji Abbasi, S. Haji Abbasi Pages 79-81
    Introduction

    The purpose of this study was to predict of life expectancy based on psychological hardiness, social support and mindfulness in diabetic patients.

    Method

    The research method was descriptive correlational type and the statistical population included all diabetic patients who were members of the Iranian Association for Diabetes, in summer and autumn of 2017, among whom 131 were selected by available sampling method. The tools of this study were Adult Hope Scale by Snyder et al. (1991), Kobasa Hardiness Scale (1979), social support appraisals (SS‐A) scale by Vaux et al (1986), and Five fact mindfulness questionnaires by Baer et al (2006). Statistical analysis was multivariate regression analysis.

    Results

    Social support (P=0.377, P=0.0001), mindfulness (β=0.142, P=0/0001) and psychological hardiness (β=0.597, P=0.0001) positive and significant predict life expectancy in diabetic patients.

    Conclusion

    Regarding the effect of mindfulness, psychological hardiness and social support on the life expectancy in diabetic patients, with the necessary training in this field, can increase the hope in these patients, which will improve the treatment process as well.

    Keywords: diabetes, life expectancy, mindfulness, psychological hardiness, social support
  • F.Pourmanaf Sheshkalani, Z.Abaspoor Azar Pages 82-91
    Introduction

    It looks like those defensive mechanisms can be used as psychological mechanisms for managing emotional and negative emotions. The purpose of this study was to prediction of expression and control of anger based on early maladaptive schemas and defense mechanisms in college students.

    Method

    The research method was descriptive-correlational and the statistical population of the study consisted of all university students of the Islamic Azad University of Shahre Qhods, numbering 330 thousand, among whom 300 were selected by available sampling method. The study tools consisted of defense style questionnaire-40 by Andrews, Singh & Bond 1993, statetrait anger inventory-2 by Spielberger (1999) & Young schema questionnaire-short form 1998.

    Results

    Regression coefficients showed that disconnection and rejection (β=0.227, P=0.001) and impaired limits (β=0.211, P=0.001) components predict anger expression. Immature defense mechanisms (β=0.213, P=0.001) predict anger expression. Only disconnection and rejection component of early maladaptive schemas (β=-0.164, P=0.047) predicts anger control. Immature defense mechanisms (β=-0.180, P=0.002) negatively and mature defense mechanisms (β=0.357, P=0.002) positively predict anger control.

    Conclusions

    It is suggested that parents should be taught parenting practices, especially in the childhood of their children, to prevent the development of maladaptive schemas and immature defense mechanisms.

    Keywords: anger, defense mechanisms, maladaptive schemas